این سوالی است که ذهن برخی از معلمان ، بخصوص معلمان کم سابقه را به خود مشغول می سازد . برای اینکه معلم نمونه و معلم موفقی شد ابتدا باید معلم موفق را شناخت .
معلمی موفق است که از کم ترین امکانات بیشترین استفاده را به عمل آورد . معلمی نمونه است که از شغلش رضایت داشته و هر روزش با روز قبل فرق کند . معلم موفق کسی است که در کارهایش برنامه ریزی داشته و اهل مطالعه و تحقیق باشد.
در آموزش و پرورش طبق فرمهای خاص معلمان نمونه و موفق را شناسایی کرده و آنها را مورد تقدیر قرار می دهند . ولی آیا معلمی که با تکمیل یکی دو فرم موفق می شود ، واقعا موفق است .
اگر معلمی سی دی آموزشی تهیه نمود ، تحقیقی انجام داد . در جلسات آموزشی و کنفرانس ها شرکت نمود برایش امتیاز لحاظ شده و باعث می شود معلم نمونه شود . حال این سوال پیش می آید این معلم نمونه تا چه حد در کار تدریس موفق است . آیا سی دی های که تهیه کرده و دانشی که در شرکت در همایش ها و کنفرانس ها به دست آورهده است را در امر تدریس به خدمت می گیرد.
بطور خلاصه می توان گفت هیچ فرمی نمی تواند از بین معلمان بطور دقیق معلم نمونه و معلم موفق را شناسایی کرده . پس باید فکر دیگری نمود
مقالات مرتبط : گروه های درسی، دانستنیهای علمی، بارم بندی و بودجه بندی،فنون تدریس، تدریس برتر، کمیسیونهای آموزشی، روانشناسی یادگیری، فوت و فن های معلمی ، شورای معلمان، آموزش کامپیوتر، انجمن علمی ، دانشمندان ایرانی، تست هوش، اقدام پژوهی، مسابقه علمی، نکات تستی ، ارزشیابی توصیفی، کتاب ملی